Fidelity Bruidsmode begint uitverkoop tot eind dit jaar

Wendy Dijkstra heeft na bijna dertig jaar besloten dat dit jaar zo ongeveer haar laatste jaar wordt als eigenaar van Fidelity Bruidsmode aan de Lageweg 28 in Burgum. Ze begint met een uitverkoopactie van de bestaande voorraad bruidsjurken: “Alles weg voor de halve prijs!”

Via internet kan men zich al oriënteren om daarna zo mogelijk via e-mail contact op te nemen: info@fidelity-burgum.nl of zo nodig via de telefoon: 0511 – 482189. “Langs komen kan alleen op afspraak en zodra de ‘lockdown’ weer voorbij is.”

In theorie kan het ook nog zo komen, dat ze eerder stopt, “als iemand deze zaak over wil nemen, of als de voorraad eerder op is.” Het coronavirus en met name de ‘lockdown’ hebben indirect aan het besluit tot uitverkoop bijgedragen. “De afgelopen twee jaar kreeg ik meer vrije tijd. Het bleek dat ik dat waardeerde. Ik hou bijvoorbeeld van duiken en onderwaterfotografie. En ik ben een B & B begonnen en verhuur een vakantiehuisje.”

Ze kijkt vooral met plezier terug op bijna dertig jaar ‘Fidelity’. “Ik heb heel aardige jonge en ook oudere vrouwen aan mooie bruidsjurken geholpen. Het waren ook mooie bruiden”, vindt ze. De leeftijden van de trouwende dames liepen uiteen van ruim twintig tot zestig-plus. “Sommigen trouwden voor de tweede keer en wilden dan toch een nieuwe trouwjurk, bijvoorbeeld omdat de man voor de eerste keer trouwde. Die wilde dan in een keurig, nieuw pak trouwen, maar dan moest zijn aanstaande ook in ’t nieuw!”

De uitverkoop geldt vooreerst met name voor de trouwjurken én de schoenen die in voorraad zijn. “Die geldt niet voor de accessoires. En ook niet voor spul dat besteld moet worden of voor ‘éénmaal gebruikt’, want daarvoor moet ik bemiddelen en dan kan ik de prijs niet zomaar veranderen.”

Elke trouwjurk kan op maat worden aangepast. “Bij minder dan één procent van de klanten past een trouwjurk in één keer perfect. Er moet eigenlijk altijd wel iets aan worden vermaakt”, weet Wendy Dijkstra uit ervaring. “Langer of korter, ruimer of smaller, dat kan allemaal.” De vermaakkosten zijn dan uiteraard voor de koper.

Het was juist dit plezier in het handwerk, dat mede aanleiding was voor de bruidsmode te kiezen. “Als meisje maakte ik al bruidsjurkjes voor de Barbiepoppen. En omdat mijn vader (Pieter Dijkstra; red.) met het maken van trouwfoto’s al vaak voor trouwpaartjes werkte, kwamen die twee werelden mooi samen.”

Ondanks de uitverkoop heeft Wendy Dijkstra nog steeds een ruime keuze aan topmerken, zoals Bridal Star, Linea Raffaelli, Jarice, Ladybird, Mori Lee, Abrazi, Elsa Coloured Shoes en Poirier.

Bovendien dient nu bij aankoop meteen te worden betaald. “In het verleden was eerst een aanbetaling doen ook een optie. Maar het is nu een kwestie van: ‘meenemen is betalen’. Zij het dan voor de helft van de aanvankelijke prijs. “De prijzen variëren nu van ongeveer 550 tot 950 euro”, aldus Dijkstra, “voor de jurken die ik in voorraad heb.”

 • Zoals het nu lijkt 31 dec 2022. Dus heb je trouwplannen voor 2022 of 2023, dan kun je mooi op tijd je bruidsjurk scoren.
 • Er is een handjevol nieuwe collectie die zijn niet afgeprijsd, evenals de 1 x gedragen japonnen die ik bemiddel. Verder is echt iedere jurk, dus ook de lopende collectie voor de helft van de prijs.
 • Zolang de jurk leverbaar is bij de leverancier, kan ik die voor je bestellen. Let op: hier zit geen korting op, en de levertijden zijn behoorlijk lang momenteel.
 • Ja, ik help slechts 1 bruid per keer, dus het maken van een afspraak is essentieel.
 • Het kan voorkomen dat de afspraak bevestiging in jouw spam box terecht is gekomen. Zo niet, neem dan even telefonisch contact met mij op.

Jazeker. Ik reken zoals gewoonlijk de minimale advies verkoopsprijs voor de accessoires. Alle schoenen uit voorraad zijn wel afgeprijsd met 50%.

Je mag wel foto’s maken, maar dan alleen van de jurk die je koopt. Van alle andere jurken waar nog iemand anders in gaat trouwen worden geen foto’s gemaakt.

De jurk wordt dan vermaakt en geleverd onder de condities die golden ten tijde van aankoop, maar wel zolang de winkel geopend is.

 • Ja dat kan zeker. De kosten hiervan betaal je zelf

Als je alleen de jurk koopt; bij één van mijn coupeuses in hun eigen atelier.

Maak je ook een afspraak om alle accessoires bij mij te kopen, dan kan de jurk ook via/in de winkel vermaakt worden.

 • Nee, hier ben je helemaal vrij in.
 • Als het een afgeprijsde japon is; gelijk bij aankoop. Dit kan contant, of per directe overschrijving.
 • Contant of per overschrijving direct. Ik heb geen pin automaat.
 • Ik heb dit werk erg lang gedaan, en met enorm veel plezier.

Als je een bruidswinkel als deze wilt runnen moet je alles geven, en heel veel tijd er in steken. Het is nu juist de tijd die ik anders wil gaan gebruiken.

 • Ik heb heel veel hobby’s en ik hoop daar veel tijd aan te kunnen besteden.

Verder run ik de B&B en een vakantiewoning, en misschien is er wel tijd over voor vrijwilligerswerk.

Ik ga in ieder geval niet stil zitten!